Aki a blogot írja

Szabó Erzsébet pszichológus, business coach

Szabó Erzsébet pszichológus, business coach

Szabó Erzsébet vagyok, okleveles pszichológus, business coach. Fiatal munkavállalók és fiatal vezetők személyes fejlődésének támogatásával foglalkozom.

Szakmai identitásom alapvetően meghatározzák eddigi tapasztalataim, vagyis, hogy a diplomám megszerzése után a versenyszférában, HR területen helyezkedtem el. Itt közvetlen közelről tapasztaltam meg, hogy milyen elvárásokat támaszt a dolgozókkal szemben üzleti élet, ez milyen nehézségeket ró mind a beosztottakra, mind a vezetőkre, tipikusan milyen problémák merülnek fel az egyénben és az egész szervezetben is.

Ez az élmény fordította érdeklődésem a munkapszichológia, business coaching és szervezetfejlesztés irányába.

A New Gen-ről

Ahogy egyre több időt töltöttem el a versenyszférában, egyre világosabbá vált számomra, hogy a vállalatok mennyire nem fókuszálnak a fiatal dolgozók fejlesztésére, annak ellenére, hogy sokszor igen magas elvárásokat támasztanak feléjük, melyeknek sokszor nehéz megfelelni. Ha kapnak is tréningeket, amennyiben személyre szabott támogatást keresnének, igen kevés lehetőségük van és sokszor nem tudják, hová fordulhatnak.

Ekkor merült fel bennem, hogy szívesen segítenék nekik, és így jött a blog ötlete is.

Ugyanakkor remélem, hogy a blogon sokan mások is találnak majd hasznos információkat, akiket a karrierükkel vagy munkájukkal kapcsolatos kérdések foglalkoztatnak.

A munkámról

Amikor nem a blogot írom, akkor személyesen foglalkozom fiatal munkavállalók és fiatal vezetők személyes fejlesztésével elsősorban coaching ülések keretében.

Mind a pszichológia, mind a coaching területén folyamatosan fejlesztem magam, a megszerzett tudást és tapasztalatot pedig folyamatosan integrálom a munkámba. Ez meghatározza hogyan dolgozom: úgy gondolom, hogy a személyközpontú pszichológiai attitűd, vagyis az ügyfél felé fordított figyelem, empátia és elfogadás nagyon jól ki tud egészülni a coaching direktívebb eszközeivel és eredményorientáltságával.

A munkám számomra nem csak intellektuális kihívás, hanem valódi emberi kapcsolatokat is jelent. Üléseink intenzív tanulási és önismereti folyamatok, ahol az ügyfél van a középpontban, én rá figyelek, érte dolgozok. Hiszek abban, hogy a fejlődés kulcsa a tudatosság és az önismeret, valamint, hogy mindenkiben megvan a potenciál a változásra és arra, hogy újra és újra meghaladja önmagát. Hiszem, hogy mindenkiben megvannak a válaszok, az én dolgom, hogy segítsek ezeket felszínre hozni.

Amennyiben szeretnél többen meg tudni a coachingról, ITT olvashatsz róla többet.

Amennyiben szeretnéd kipróbálni, hogy milyen egy coaching folyamat, lépj velem kapcsolatba ITT.