Mi a New Gen?

A New Gen azért jött létre, hogy segítséget nyújtson azoknak a fiatal dolgozóknak, akik szeretnének foglalkozni saját maguk és karrierük fejlesztésével. Akár teljesen pályakezdő vagy, akár már fiatal vezető, akár freelancer, startupper vagy multiban dolgozol, akár konkrét problémára keresel megoldást, akár általánosan tájékozódnál, a New Gen célja, hogy segítséget nyújtson neked olyan kérdésekben, amik a karriereddel kapcsolatosak. A blogon sok-sok hasznos információt találhatsz, ha pedig nem elég amit olvasol, vagy személyre szabott segítséget keresnél a coaching szolgáltatást is igénybe veheted.

Mi a New Gen?

Munkaerő-piaci helyzetjelentés: a felső vezető fejlesztés érája

A KSH adatai szerint a munkáltatók pusztán 44%-a támogatja (pénzben vagy időben) a dolgozók szakmai továbbképzését. Itt elsősorban azok vannak előnyben, akik nagy cégeknél dolgoznak. A nem szakmai, azaz soft skill vagy vezetői képzések arányáról sajnos nincs adat, de úgy sejtem, hogy a szám még ennél is kevesebb lehet.

Ennek ellenére a felső vezetői, vagy executive fejlesztés már itthon is egyre elterjedtebb. A vállalatok kezdik felismerni, hogy az üzleti sikerességhez nem elégséges a vezető szakmai felkészültsége, egészen más kompetenciákkal is rendelkeznie kell, melyek fejlődése legtöbbször nem következik a vállalton belüli előmenetelből. De még ha meg is vannak a kompetenciák, időről időre bárki kerülhet olyan helyzetbe, amellyel egyedül nem tud megbirkózni és ilyenkor egy külső segítség igénybevétele kritikus döntés lehet a végső kimenetel szempontjából. Nagyvállalatoknál ma már bevett szokás, hogy amennyiben a felső vezető ennek szükségét érzi, biztosítanak neki egy coachot, aki támogatja őt, legyen szó bármilyen szakmai kérdésről: egy döntés meghozataláról, egy probléma megoldásáról, egy konfliktus feloldásáról.

Ugyanakkor a vállalatok még mindig csak a felső vezetőkre koncentrálnak. Egy kutatás szerint az USA-ban az újonnan előléptetett vezetők közel 60%-a semmilyen támogatást nem kap az új szerepével kapcsolatosan. Sokszor még az elvárások sem világosak előttük, nem hogy az, hogy hogyan legyenek jó vezetők. Mert a vezetést bizony tanulni kell, és aki nem fordít erre figyelmet, azt az előléptetése után könnyen meglepetések érhetik – akár kap formális támogatást a munkáltatójától, akár nem.

És a többiek?

Na de mi van azokkal, akik még nem vezetők, vagy nem szeretnének azok lenni? Ők azok, akiket – nem szakmai fejlesztés terén – leginkább elhanyagolnak a cégek. És a pályakezdők? Akiket a felsőoktatás egyértelműen nem készít fel a munkaerő-piaci elvárásokra. Karrierváltók, vállalkozók, freelencerek vagy a startupperek, akiknek nincs ott a munkáltatójuk, hogy tréningre küldje őket vagy coachot fogadjon nekik.

Persze az is lehet, hogy kapsz rengeteg tréninget, csak pont van egy terület, ahol nem eleget, esetleg valamely területen kiugróan szeretnél fejlődni ezért többre vágysz. Vagy csak egész egyszerűen nem akarod megbeszélni a kérdést a munkáltatóddal.

Bárhogy is legyen, a New Gen nektek szól. A blog azoknak, akik szívesen olvasnak a témában. A szolgáltatások pedig azoknak, akik személyre szabott segítséget szeretnének igénybe venni.